• Adana
  • Ankara
  • İstanbul
  • 23 Kasım 2014
  • 05:20
  Adana Haber
Metrelik Adana kebabı Bursa'da görücüye çıktı Seyami Usta Tarihi Adana Kebap ve Kaburga Salonu’nun açılışında pişirilen 16 metrelik meşhur Adana kebabı davetlilerin yoğun ilgisini çekti. Açılışa özel hazırlanan 16 metre uzunluğundaki kebap 10 dakikada tükendi.

Odunluk Mahallesi'ndeki 'Seyami Usta Tarihi Adana Kebap ve Kaburga Salonu’nun açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker katıldı. Bakan Faruk Çelik, yeni açılan iş yerinin istihdam konusunda önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Bakan Eker, insanın var olduğu sürece gıdaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “İnsanın yer yüzünde ilk bulunduğu andan son bulunacağı ana kadar, dünya var olduğundan bu yana, olmazsa olmaz, modası geçmeyen şey gıdadır. İnsanın her zaman gıdaya ihtiyacı vardır. Gıda ve lezzeti oluşturan tarımdır. Tarımı belirleyen coğrafyadır. Biz öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, çeşitlilik açısından dünyanın en zengin coğrafyasıyız. Ektiklerimiz ve biçtiklerimiz, yiyeceklerimizi tayin eder. Yediklerimiz ve içtiklerimiz, bizim gündelik hayatımızı belirler. Yani kültürümüzü belirler. Bursa, Türkiye’nin bu konuda en zengin şehirlerden birisi” dedi.
Konuşmaların ardından dua eden Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın kuraklık mesajları dikkati çekti. Ardından Bakan Çelik ve Eker, iş yerinin açılışını yaptı. Açılışa özel olarak 16 metrelik bir kebap hazırlandı. Dev kebap, yaklaşık 10 dakika içinde tükendi.


468x60 Reklam
Yorumlar (1)
    Google